Brødkonkurrence hos Meyers Madhus

I fredags åbnede en ny filial af Meyers Madhus på Nørrebrogade, blot et stenkast fra vores lejlighed. Til åbningen var der annonceret en brødkonkurrence, hvor en røremaskine til en værdi af 8.500,- var på højkant. Det var lige en opgave for vores LCHF kernebrød.

Da jeg blev introduceret for LCHF var palæobølgen godt i gang i Danmark og det kære stenalderbrød var allerede udbredt som en rugbrødserstatning. Jeg har dog aldrig været vild med det og derfor har jeg forsøgt flere alternativer indtil min kæreste har forfinet en opskrift på et brød der er tættere på et normalt kernebrød end det er på det nøddehelvede som jeg egentlig synes stenalderbrødet er.

Nu skulle vores brød så indgå i en konkurrence og vurderes af dommere. Det var meget spændende og forhåbningen om at et gluten- og kornfrit brød kunne vinde en konkurrence hos et firma der slår sig op på at tilbyde bage- og rugbrødskurser var måske et lidt ambitiøst foretagende. Brødet blev også fint modtaget og så vidt jeg ved var der ikke andre glutenfri brød i konkurrencen.

Der var hele 70 brød til vurdering, hvor størstedelen var af landbrød/spelt typen. Der var også en del rugbrød og et enkelt andet kernebrød, men det var tydeligt ikke glutenfri. Desværre er verden og i særdeleshed Meyers Madhus endnu ikke klar til det fænomen som vores kernebrød er, så det blev ikke denne gang vi skulle vinde en røremaskine. Noget jeg faktisk ikke engang tror vi har brug for, men det er vist ikke helt op til mig at afgøre alene.

Jeg fik mig dog en god snak med en af dommerne angående vores brød og selvom han var havde været lidt overrasket over at se sådan et brød i konkurrencen, så havde han generelt positive ting at sige om det. Jeg forventer dog ikke at se det på deres menu lige foreløbigt.

Det var en meget sjov oplevelse at have vores brød til vurdering af professionelle og kippe lidt med LCHF flaget. Der også dog plads til at videreudvikle det og lige i øjeblikket arbejdes der på smagen, hvortil der er indkøbt forskellige olier (bl.a. hørfrø-olie) der kan forbedre den. Det varer nok ikke længe før opskriften er klar til at komme på bloggen.

 

One comment

  1. […] den store Meyerske brøddyst var kernebrødet eneste repræsentant for LCHF bølgen og også det eneste glutenfri brød. Selvom […]

Skriv et svar