Om bloggen

Mit start på LCHF kan jeg takke en nær ven for. Det startede i sommeren 2012, hvor jeg endelig tog den beslutning, at der skulle ske noget. Min vægt var begyndt at gå mig så meget på, at jeg syntes, det var ubehageligt at få taget billeder. Og hvem kan leve i dagens social media landskab med sådan en fobi?

I starten af Juni startede jeg med et mål og en plan. Der skulle smides 15 kg inden Jul og det skulle ske ved hjælp af sund, mager mad og motion. Jeg begyndte at træne 2-3 gange om ugen og skar de fede madvarer og tomme kalorier fra. Det gik egentlig fint og med et vægttab på ca. ½ kg om ugen var jeg godt på vej til at nå mit mål.

Efter 3-4 uger snakkede jeg med en af mine nære venner om hans vægttab. Han havde tabt omkring 50 kg og det var sket på forholdsvis kort tid. Jeg blev selvfølgelig meget nysgerrig og han henviste mig til et webboard, hvor der blev diskuteret ketose som vægttabsmåde. Jeg læste alt, jeg kunne komme i nærheden af, for at forstå hvordan det virkede og på kort tid var jeg klar til at droppe kulhydraterne FOR GOOD.

Overgangen til ketose gik overraskende nemt. Jeg havde læst historier om den såkaldte Keto-influenza, der rammer folk, når de skærer alle kulhydrater fra. Da jeg allerede havde skåret de tomme kalorier fra, var overgangen heldigvis ikke så hård. Og resultaterne var der med det samme. Vægten droslede ned med ca. 1 kg om ugen. Halvvejs mellem starten på omlægningen og Jul var målet allerede nået. De 15 kg var raslet af, og jeg satte et nyt mål: 15 mere inden Jul.

Samtidig med at jeg lagde min kost om, havde jeg også besluttet, at jeg skulle skifte job og flytte fra ét land til et andet. Snak om en livstilsændring. På daværende tidspunkt boede jeg i Irland og havde godt gang i karrieren, men savnet af familien og de gamle venner var begyndt at påvirke mig meget. Derfor faldt min beslutning om at ændre min livsstil sammen med beslutningen om at skifte job og flytte hjem til Danmark.

Fire og en halv måned efter jeg havde taget den store beslutning stod jeg i Kastrup lufthavn med begge fødder solidt plantet på den danske muld og med mit liv i to kufferter. Jeg havde fuldendt mit udenlandseventyr og også min første omgang med LCHF. På 4½ måned havde jeg tabt mig over 25 kg, skiftet arbejde og var flyttet hjem. Jeg nåede ikke mit mål mht. vægttabet til Jul, men der var vigtige ting, jeg ligepludselig skulle koncentrere mig om og LCHF livstilen var meget svær at følge når man er i et nyt land, med nye kolleger og venner og en familie der stod klar med åbne arme og ikke mindst fyldte spiseborde.

Jeg fik bevist overfor mig selv, at det kunne lade sig gøre og da jeg havde oversteget min egen forventning, var jeg godt tilfreds med resultatet. Så kom det søde liv, hvor der blev hvilet en tand for meget på laurbærerne. Nogle af kiloene sneg sig stille og roligt på igen og ligepludselig strammede tøjet lidt for meget. Selvom det kun var 8 kg over den nye “idealvægt” var det for meget.

Nu er beslutningen om at køre LCHF fuld tid taget. Der er ikke sat noget vægttabsmål eller en dato for, hvornår det skal slutte. LCHF er nu en livsstil og selvom jeg igen kører den meget strenge version med konstant ketose (indtil videre), er det denne gang ikke bare en periode, der skal overstås. De fordele der er ved en LCHF diæt er simpelthen så gode, at jeg ikke kan holde ud at spise på en anden måde.

En ting man oplever er, at folk der ikke kender til LCHF, er meget uforstående overfor konceptet og derfor også meget skeptiske. De samme spørgsmål bliver stillet igen og igen og jeg fandt ud af at jeg meget gerne vil dele ud af min viden og erfaring. Derfor besluttede jeg at lave denne blog.

God fornøjelse og husk: Livet er fedt!

 

Links:

Reddit Keto

Skriv et svar