LCHF-venligt kernebrød
I den store Meyerske brøddyst var kernebrødet eneste repræsentant for LCHF bølgen og også det eneste glutenfri brød. Selvom det ikke vandt, fik det nogle fine ord med på vejen af en af dommerne. Det er altid rart at høre professionelle give god feedback og det giver lysten til at blive ved med at eksperimentere et boost.
Jeg har aldrig været vild med palæobrødet og vil gerne have et brød, der minder om rugbrød i både smag og konsistens. Det med smagen bliver i sagens natur nok svært, men jeg synes at vi nærmer os den rigtige konsistens.
Energifordelingen er også rigtig fornuftig med 75% fedt, 17% protein og 8% kulhydrater. Brødet mætter meget bedre end almindeligt rugbrød og man skal lige vænne sig til kun at skære halvt så mange skiver, end man er vant til.
LCHF-venligt kernebrød
Ingredienser
- 150 gram Græskarkerner
- 150 gram Solsikkefrø
- 150 gram Hørfrø
- 150 gram Sesamfrø
- 150 gram Mandler
- 150 gram Hasselnødder
- 8-9 Æg (Afhænger af størrelsen)
- 3 spsk Hørfrøolie (Eller anden smagsneutral olie)
- 3 tsk Flagesalt
Sådan gør du
- Nødderne hakkes fint, gerne i foodprocessoren
- Bland nødder, frø og kerner sammen i en skål og tilsæt de resterende ingredienser. Bland godt sammen og kom i en slip-let brødform
- Brødet bages ved på 160 grader i 60 min
- Lad brødet køle lidt af før det forsøges fjernet fra formen